Składniki:
- 1 szklanka posiekanych liści lubczyku
- 2 szklanka bulionu z kury lub kurczaka
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 1/4 l śmietany
- 2 żółtka
- szczypiorek lub koperek
- grzanki lub groszek ptysiowy
Przygotowanie:
Liście zalać gorącym bulionem — gotować 20 minut. Cebulę zeszklić na maśle, dodać do bulionu. Zmiksować śmietanę z żółtkami, dodać sól, pieprz. Wymieszać, dodać do zupy (nie gotować!)
Posypać szczypiorkiem lub koperkiem.
Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?