Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Zupa krem z lubczyku

[email protected]
Składniki: - 1 szklanka posiekanych liści lubczyku - 2 szklanka bulionu z kury lub kurczaka - 1 cebula - 1 łyżka masła - 1/4 l śmietany - 2 żółtka - szczypiorek lub koperek - grzanki lub groszek ...

Składniki:
- 1 szklanka posiekanych liści lubczyku
- 2 szklanka bulionu z kury lub kurczaka
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 1/4 l śmietany
- 2 żółtka
- szczypiorek lub koperek
- grzanki lub groszek ptysiowy

Przygotowanie:
Liście zalać gorącym bulionem — gotować 20 minut. Cebulę zeszklić na maśle, dodać do bulionu. Zmiksować śmietanę z żółtkami, dodać sól, pieprz. Wymieszać, dodać do zupy (nie gotować!)
Posypać szczypiorkiem lub koperkiem.
Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto