Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Zupa grzybowa - danie idealne na zimowe wieczory! (PRZEPIS, JAK ZROBIĆ?)

Karolina Szypuła
zupa grzybowa - przepis
zupa grzybowa - przepis
Zupa grzybowa idealnie pasuje do zimowej aury. Jeżeli szukacie na nią przepisu, podpowiadamy jak szybko i łatwo przygotować ten posiłek!

ZUPA GRZYBOWA - PRZEPIS, JAK ZROBIĆ?

Zupa grzybowa - składniki:

0,5 kg grzybów,
2 cebule,
olej,
masło,
250 ml śmietany,
2 łyżki mąki,
włoszczyzna,
liść laurowy,
ziele angielskie,
sól, pieprz

Zupa grzybowa - przygotowanie:

Grzyby umyć, podzielić na cząstki, osączyć. Na oleju zrumienić cebulę, dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem, przesmażyć. W dużym garnku ugotować wywar z poszatkowanej włoszczyzny. Dodać listek laurowy i ziele angielskie. Gdy warzywa zmiękną, dodać podsmażone grzyby z cebulą i gotować razem przez 15 minut. W zimnej wodzie rozprowadzić mąkę, dodać śmietanę, wymieszać. Zahartować gorącym wywarem z zupy, wlać do garnka i dobrze rozmieszać. Przed podaniem zupę posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem.

Czekamy również na Wasze przepisy! Wysyłajcie mejle na adres: [email protected]

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto