ZUPA GRZYBOWA - PRZEPIS, JAK ZROBIĆ?
Zupa grzybowa - składniki:
0,5 kg grzybów,
2 cebule,
olej,
masło,
250 ml śmietany,
2 łyżki mąki,
włoszczyzna,
liść laurowy,
ziele angielskie,
sól, pieprz
Zupa grzybowa - przygotowanie:
Grzyby umyć, podzielić na cząstki, osączyć. Na oleju zrumienić cebulę, dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem, przesmażyć. W dużym garnku ugotować wywar z poszatkowanej włoszczyzny. Dodać listek laurowy i ziele angielskie. Gdy warzywa zmiękną, dodać podsmażone grzyby z cebulą i gotować razem przez 15 minut. W zimnej wodzie rozprowadzić mąkę, dodać śmietanę, wymieszać. Zahartować gorącym wywarem z zupy, wlać do garnka i dobrze rozmieszać. Przed podaniem zupę posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem.
Czekamy również na Wasze przepisy! Wysyłajcie mejle na adres: [email protected]
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?