ZSEU w Żychlinie gotowało z Sową.
30 młodych adeptów sztuki kulinarnej pracowało nad przygotowaniem przekąsek, dań głównych oraz deseru, które mieli okazję skosztować zarówno uczniowie jak i nauczyciele szkoły. Jak podkreślał pan Robert Sowa ważne jest aby doświadczeni kucharze przekazywali młodym ludziom wiedzę i doświadczenie poprzez pokazanie odpowiednich technik, łączenia smaków. W efekcie trwających prawie 4 godziny warsztatów, młodzież zdobyła nowe doświadczenie, pracowała ze znanym szefem kuchni a w prezencie od pana Roberta wszyscy uczestnicy warsztatów otrzymali książkę z autografem. Miłym akcentem było również wspólne biesiadowanie przy suto zastawionym stole.
Największe wyróżnienie jednak spotkało Wiktorię Wojtaś z klasy II technikum żywienia, którą Szef zaprosił do organizowanego na targach Eurogastro w Warszawie ogólnopolskiego konkursu kulinarnego Kulinarny Talent.
Konin.naszemiasto.pl Dołącz do naszej społeczności na Facebooku!
Precz z Zielonym Ładem! - protest rolników w Warszawie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?