Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wrocławski obiadek: zupa jarzynowa (PRZEPIS)

Redakcja
Wrocławski obiadek: zupa jarzynowa
Wrocławski obiadek: zupa jarzynowa
Wrocławski obiadek. Jak zrobić pyszną zupę jarzynową ze świeżych warzyw? Mamy dla Was przepis!

Wrocławski obiadek - zupa jarzynowa - składniki:

4 ziemniaki, ćwiartka włoskiej kapusty, pół kalafiora, garść zielonego groszku, garść fasolki szparagowej, marchew, seler, por, kalarepa, koperek, natka pietruszki, szklanka mleka, 2 żółtka, sól, pieprz

Wrocławski obiadek - zupa jarzynowa - przygotowanie:

Warzywa oczyścić, umyć i obrać. Marchew, seler, kalarepę i por pokroić w paseczki, ziemniaki i fasolkę szparagową - w kostkę, kalafior podzielić na różyczki. Wszystkie warzywa ugotować w osolonej wodzie pod przykryciem, na koniec dodać poszatkowaną kapustę włoską i groszek. Podprawić maką rozmieszaną z połową szklanki mleka i zagotować. Doprawić, dodać resztę mleka zmieszaną z żółtkami, masłem, koperkiem i pietruszką.

Czekamy na Wasze przepisy na Wrocławski Obiadek: [email protected]

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto