Wrocławski obiadek - zupa jarzynowa - składniki:
4 ziemniaki, ćwiartka włoskiej kapusty, pół kalafiora, garść zielonego groszku, garść fasolki szparagowej, marchew, seler, por, kalarepa, koperek, natka pietruszki, szklanka mleka, 2 żółtka, sól, pieprz
Wrocławski obiadek - zupa jarzynowa - przygotowanie:
Warzywa oczyścić, umyć i obrać. Marchew, seler, kalarepę i por pokroić w paseczki, ziemniaki i fasolkę szparagową - w kostkę, kalafior podzielić na różyczki. Wszystkie warzywa ugotować w osolonej wodzie pod przykryciem, na koniec dodać poszatkowaną kapustę włoską i groszek. Podprawić maką rozmieszaną z połową szklanki mleka i zagotować. Doprawić, dodać resztę mleka zmieszaną z żółtkami, masłem, koperkiem i pietruszką.
Czekamy na Wasze przepisy na Wrocławski Obiadek: [email protected]
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?