Składniki:
- 1 kg antrykotu,
- 3-4 łyżki oliwy,
- 1 łyżka ziół prowansalskich,
- 2 łyżki keczupu lub przecieru pomidorowego,
- po 1 łyżeczce słodkiej i ostrej papryki mielonej, chili lub tabasco,
- kostka bulionowa wołowa,
- 1 duża cebula,
- 3 papryki (najlepiej różnokolorowe),
- 5 ziemniaków,
- sól.
Zobacz też: przepis na kąski z kurczaka (PRZEPIS)
Przygotowanie:
Mięso pokroić w niedużą kostkę i podsmażyć wraz z przyprawami (oprócz soli) na rozgrzanej oliwie. Gdy dobrze się zrumieni, dodać keczup, jeszcze chwilę smażyć, przełożyć do garnka. Cebulę i oczyszczone strąki papryki pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa. Dodać do mięsa, zalać wrzącą wodą. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę. Gdy mięso będzie miękkie, dodać ziemniaki, posolić i ugotować. Zupa powinna mieć ostry smak rosołowo-paprykowy.
Zobacz też inne przepisy na WROCŁAWSKI OBIADEK
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?