Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wrocławski obiadek: Zupa gulaszowa (PRZEPIS)

Redakcja Nasze Miasto
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne fot. Piotr Warczak
Obrzydła ci pomidorowa i ogórkowa? Spróbuj zupy gulaszowej! Podajemy przepis.

Składniki:
- 1 kg antrykotu,
- 3-4 łyżki oliwy,
- 1 łyżka ziół prowansalskich,
- 2 łyżki keczupu lub przecieru pomidorowego,
- po 1 łyżeczce słodkiej i ostrej papryki mielonej, chili lub tabasco,
- kostka bulionowa wołowa,
- 1 duża cebula,
- 3 papryki (najlepiej różnokolorowe),
- 5 ziemniaków,
- sól.

Zobacz też: przepis na kąski z kurczaka (PRZEPIS)

Przygotowanie:
Mięso pokroić w niedużą kostkę i podsmażyć wraz z przyprawami (oprócz soli) na rozgrzanej oliwie. Gdy dobrze się zrumieni, dodać keczup, jeszcze chwilę smażyć, przełożyć do garnka. Cebulę i oczyszczone strąki papryki pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa. Dodać do mięsa, zalać wrzącą wodą. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę. Gdy mięso będzie miękkie, dodać ziemniaki, posolić i ugotować. Zupa powinna mieć ostry smak rosołowo-paprykowy.

Zobacz też inne przepisy na WROCŁAWSKI OBIADEK

Uwaga!!!
Czekamy na Wasze przepisy: [email protected]. Autorów nagradzamy książkami kucharskimi!
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto