Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wrocławski obiadek: Pierogi leniwe z serem

Redakcja
Przykuta / wikipedia.org
Z podanych składników ugotujemy smaczny i niedrogi obiad dla dwóch osób (lub jednej bardzo głodnej). Żeby pierożków było więcej, trzeba zwiększyć ilość składników.

Składniki:
250 g białego sera
ok. 1 szklanki mąki
1 jajko
sól
masło i tarta bułka

Przygotowanie:
Ser dokładnie rozcieramy z jajkiem i szczyptą soli. Mąkę dodajemy stopniowo, ilość zależy od sera, jaki wybraliśmy na pierożki. Wszystko razem mieszamy, tak, aby powstało jednolite ciasto. Formujemy z niego wałeczki i kroimy je na kawałki (tak jak kopytka). Do wrzącej, osolonej wody wrzucamy przygotowane kluski, czekamy aż wypłyną i gotujemy jeszcze 3 minuty. Podajemy polane roztopionym masłem z tartą bułką.

Czekamy na Wasze przepisy: [email protected]. Autorów nagradzamy książkami kucharskimi.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto