Składniki:
250 g białego sera
ok. 1 szklanki mąki
1 jajko
sól
masło i tarta bułka
Przygotowanie:
Ser dokładnie rozcieramy z jajkiem i szczyptą soli. Mąkę dodajemy stopniowo, ilość zależy od sera, jaki wybraliśmy na pierożki. Wszystko razem mieszamy, tak, aby powstało jednolite ciasto. Formujemy z niego wałeczki i kroimy je na kawałki (tak jak kopytka). Do wrzącej, osolonej wody wrzucamy przygotowane kluski, czekamy aż wypłyną i gotujemy jeszcze 3 minuty. Podajemy polane roztopionym masłem z tartą bułką.
Czekamy na Wasze przepisy: [email protected]. Autorów nagradzamy książkami kucharskimi.
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?