Zobacz też inne przepisy na WROCŁAWSKI OBIADEK
Składniki:
makaron,
filet z kurczaka,
25 dkg pieczarek,
1 brokuł,
1 cebula,
pół szklanki słodkiej śmietany,
1 serek topiony,
sól, pieprz, zioła prowansalskie i zielona pietruszka
Przygotowanie:
Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem, usmażyć. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać pieczarki pokrojone w plasterki i poddusić ok. 10 min. Przyprawić solą i pieprzem.
Brokuł opłukać, podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie lub na parze. W garnuszku podgrzać śmietanę i serek, aż się rozpuści, przyprawić ziołami. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, dodać pozostałe składniki i wymieszać. Posypać zieloną pietruszką.
Sprawdź też przepis na Kapuśniak ze słodkiej kapusty (PRZEPIS)
Czytaj też: Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?