Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wrocławski obiadek: Kąski z kurczaka (PRZEPIS)

Redakcja Nasze Miasto
Uwielbasz kurczaka w każdej postaci? Spróbuj kąsków.

Składniki:
- 2 piersi z kurczaka,
- 3 łyżki oleju,
- 5 łyżek mąki ziemniaczanej,
- 1 łyżka sosu sojowego,
- 1 łyżka sosu chilli,
- 3 jajka,
- 1 czerwona cebula pokrojona w kostkę,
- 1 łyżeczka majeranku,
- 1 łyżeczka słodkiej papryki,
- miód, sól, pieprz.

Zobacz też: Wrocławski obiadek - gołąbki rybne

Przygotowanie:
Do miski wkładamy umyte, oczyszczone i pokrojone w dużą kostkę piersi z kurczaka, dodajemy jajka, olej, mąkę, sos sojowy i chili, cebulę, przyprawy i miód. Wszystko dobrze mieszamy, przykrywamy i zostawiamy w lodówce na noc. Nazajutrz wyjmujemy mięso z marynaty i smażymy na głębokim oleju. Podajemy z sosem czosnkowym.

Zobacz też inne przepisy na WROCŁAWSKI OBIADEK

Uwaga!!!
Czekamy na Wasze przepisy: [email protected]. Autorów nagradzamy książkami kucharskimi!
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto