Ten obiad, przygotowany przez wrocławiankę Katarzynę Daniłowicz, został oceniony jako najsmaczniejszy w XVI Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym, rozegranym we wtorkowy wieczór w Zespole Szkół Gastronomicznych przy ul. Kamiennej we Wrocławiu.
W turnieju wzięli udział uczniowie z wrocławskiej szkoły (Katarzynie partnerował jako kelner Tomasz Kalita ), a także ze Stadthagen i Halle (Niemcy) oraz Topolca (Węgry). Uczestnicy turnieju spędzili w kuchni ponad 6 godzin. Każde danie musiało składać się z 8 porcji.
Konkursowe potrawy oceniali: Kazimierz Malec, szef kuchni w restauracji hotelu Campanile, Grzegorz Cielecki, szef kuchni w restauracji Brasserie 27 w hotelu Europeum, oraz Grzegorz Pomietło, szef kuchni w restauracji Art Hotelu.
- Wrocławianka była bezkonkurencyjna - powiedział nam Grzegorz Pomietło.
Uwaga na Instagram - nowe oszustwo
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?