Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wrocławianka mistrzynią patelni

Paulina Czarnota
Katarzyna Daniłowicz zachwyciła jury znakomitymi potrawami
Katarzyna Daniłowicz zachwyciła jury znakomitymi potrawami Piotr Warczak
Delikatny łosoś na imbirowej gruszce jako przystawka, krem z grillowanej papryki i jabłek - zupa, polędwiczki wieprzowe z kaszą jaglaną i kurkami w towarzystwie miodowych marchewek i selerowych szalotek - danie główne, waniliowa pianka z niespodzianką - deser.

Ten obiad, przygotowany przez wrocławiankę Katarzynę Daniłowicz, został oceniony jako najsmaczniejszy w XVI Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym, rozegranym we wtorkowy wieczór w Zespole Szkół Gastronomicznych przy ul. Kamiennej we Wrocławiu.

W turnieju wzięli udział uczniowie z wrocławskiej szkoły (Katarzynie partnerował jako kelner Tomasz Kalita ), a także ze Stadthagen i Halle (Niemcy) oraz Topolca (Węgry). Uczestnicy turnieju spędzili w kuchni ponad 6 godzin. Każde danie musiało składać się z 8 porcji.

Konkursowe potrawy oceniali: Kazimierz Malec, szef kuchni w restauracji hotelu Campanile, Grzegorz Cielecki, szef kuchni w restauracji Brasserie 27 w hotelu Europeum, oraz Grzegorz Pomietło, szef kuchni w restauracji Art Hotelu.

- Wrocławianka była bezkonkurencyjna - powiedział nam Grzegorz Pomietło.

od 7 lat
Wideo

Uwaga na Instagram - nowe oszustwo

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto