Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

W "Pod Złotym Psem" warzą już piwo [zdjęcia]

Jerzy Dudzik
Za około miesiąc będzie można sprawdzić, jak smakuje piwo Buldog Lager lub Bokser Amber, pszeniczny Golden Weizen. Na wrocławskim rynku piw rzemieślniczych pojawił się nowy gracz.

W kamienicy Pod Złotym Psem będzie otwarty na przełomie września i października nowy browar rzemieślniczy. Ten coraz popularniejszy we Wrocławiu segment napojów chmielowych wzbogaci się nie tylko o produkcję złocistych napojów, ale także w powiązaniu z działalnością gastronomiczną stanie się miejscem na duże i małe spotkania. Wnętrze browaru zostało wystylizowane na postindustrialne z przepięknie odbijającymi światło miedzianymi kadziami.

Piwowarem w nowym browarze został doktor Łukasz Szwed, znany wrocławski entuzjasta piwa, dobrego rzemieślniczego wytwarzanego w niewielkich ilościach. Takie piwo jest przeznaczone do spożycia w ciągu kilku dni, tuż po zakończeniu procesu leżakowania. Co ważne, w procesie leżakowania napój w sposób naturalny nasyca się dwutlenkiem węgla, co wyraźnie poprawia smak piwa. Także sposób podawania został doprowadzony do perfekcji. Piwo będzie nalewane do schłodzonych wodą lodową kufli, pokali, kieliszków w zależności od rodzaju napitku. To wszystko pomysły Łukasza, naukowca i miłośnika piwa.

Zobaczcie zdjęcia.

od 7 lat
Wideo

Wyniki II tury wyborów samorządowych

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto