Villa Bianco Steak & Lobster znajduje się daleko od centrum, bo nieopodal Portu Lotniczego we Wrocławiu. Lokal miał ożywić okolice lotniska, dlatego jego właściciele dostali środki z Unii Europejskiej. Po Kuchennych Rewolucjach ta sztuka się udała - lokal przeżywa oblężenie, a stoliki - mimo wysokich cen - trzeba rezerwować odpowiednio wcześniej.
Villa Bianco Steak & Lobster - zmiana menu
Magda Gessler gościła we Wrocławiu w kwietniu 2014 roku. Zmieniła wszystko - od wystroju po menu. Teraz jest przytulniej i smaczniej. Makarony, pizze i dania śródziemnomorskie zamieniono tu na owoce morza oraz burgery.
- Villa Bianco Steak & Lobster to restauracja, do której będzie się przyjeżdżało zjeść najwyższej jakości potrawy. Położenie na uboczu zmusiło nas do zachęcenia klientów czymś, co trudno będzie im znaleźć gdziekolwiek indziej - tłumaczyła podczas nagrywania programu Kuchenne Rewolucje Magda Gessler.
Villa Bianco Steak & Lobster - zobacz ceny
Steki oraz homary prosto z USA - te dwie potrawy królują w restauracji Villa Bianco Steak & Lobster. Homary pływają nawet na miejscu i... można sobie je złowić. Potem kucharz je dla nas przyrządza. 100 gram kosztuje 25 złotych, więc za danie - łącznie z np. risotto zapłacimy aż 140 złotych. Z kolei cena steków to 29 zł za 100 gram mięsa.
W Villa Bianco Steak & Lobster sporym zainteresowaniem cieszy się też koktajl z krewetek. Zapłacimy za niego 19 złotych. Z kolei carpaccio wołowe to koszt 33 zł, a tatar z polędwicy wołowej kosztuje 34 złote. Nasze kubki smakowe w Villa Bianco Steak & Lobster cieszyć mogą też przegrzebki - ich cena wynosi 42 zł.
Oczywiście w restauracji Villa Bianco Steak & Lobster można zjeść też tańsze dania. Na przykład za makaron z boczkiem i cebulą zapłacimy 19 zł. Z kolei zupy kosztują 22 zł. Są to np. rosół z królika, krem borowikowy, krem z zielonego groszku, krem z krewetek i krem z homara. Ryba branzina kosztuje 18 zł za 100 gram. Na deser możemy zjeść creme brulee za 10 zł, dolce & gabbana, czyli krem marakujowy z lodami i bezą za 20 zł, ciastko cytrynowe z kremem cytrynowym za 20 zł czy też suflet, także za 20 zł.
Kuchenne Rewolucje z Wrocławia w TVN już w ten czwartek (29 maja) o godz. 21:30.
Jak Disney wzbogacił przez lata swoje portfolio?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?