18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Villa Bianco Wrocław po rewolucjach Magdy Gessler (ZDJĘCIA)

WSK
Villa Bianco Wrocław po rewolucjach Magdy Gessler
Villa Bianco Wrocław po rewolucjach Magdy Gessler fot. Paweł Relikowski
Restauracja Villa Bianco Steak & Lobster Wrocław przeszła Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler. Teraz w lokalu jest mnóstwo gości i to praktycznie każdego dnia. Kiedyś można tam było zjeść pizzę, dziś uraczymy się homarami czy krewetkami. Niestety, sporym kosztem - menu nie należy do tanich.

Villa Bianco Steak & Lobster znajduje się daleko od centrum, bo nieopodal Portu Lotniczego we Wrocławiu. Lokal miał ożywić okolice lotniska, dlatego jego właściciele dostali środki z Unii Europejskiej. Po Kuchennych Rewolucjach ta sztuka się udała - lokal przeżywa oblężenie, a stoliki - mimo wysokich cen - trzeba rezerwować odpowiednio wcześniej.

Villa Bianco Steak & Lobster - zmiana menu

Magda Gessler gościła we Wrocławiu w kwietniu 2014 roku. Zmieniła wszystko - od wystroju po menu. Teraz jest przytulniej i smaczniej. Makarony, pizze i dania śródziemnomorskie zamieniono tu na owoce morza oraz burgery.

- Villa Bianco Steak & Lobster to restauracja, do której będzie się przyjeżdżało zjeść najwyższej jakości potrawy. Położenie na uboczu zmusiło nas do zachęcenia klientów czymś, co trudno będzie im znaleźć gdziekolwiek indziej - tłumaczyła podczas nagrywania programu Kuchenne Rewolucje Magda Gessler.

Villa Bianco Steak & Lobster - zobacz ceny

Steki oraz homary prosto z USA - te dwie potrawy królują w restauracji Villa Bianco Steak & Lobster. Homary pływają nawet na miejscu i... można sobie je złowić. Potem kucharz je dla nas przyrządza. 100 gram kosztuje 25 złotych, więc za danie - łącznie z np. risotto zapłacimy aż 140 złotych. Z kolei cena steków to 29 zł za 100 gram mięsa.

W Villa Bianco Steak & Lobster sporym zainteresowaniem cieszy się też koktajl z krewetek. Zapłacimy za niego 19 złotych. Z kolei carpaccio wołowe to koszt 33 zł, a tatar z polędwicy wołowej kosztuje 34 złote. Nasze kubki smakowe w Villa Bianco Steak & Lobster cieszyć mogą też przegrzebki - ich cena wynosi 42 zł.

Oczywiście w restauracji Villa Bianco Steak & Lobster można zjeść też tańsze dania. Na przykład za makaron z boczkiem i cebulą zapłacimy 19 zł. Z kolei zupy kosztują 22 zł. Są to np. rosół z królika, krem borowikowy, krem z zielonego groszku, krem z krewetek i krem z homara. Ryba branzina kosztuje 18 zł za 100 gram. Na deser możemy zjeść creme brulee za 10 zł, dolce & gabbana, czyli krem marakujowy z lodami i bezą za 20 zł, ciastko cytrynowe z kremem cytrynowym za 20 zł czy też suflet, także za 20 zł.

Kuchenne Rewolucje z Wrocławia w TVN już w ten czwartek (29 maja) o godz. 21:30.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak Disney wzbogacił przez lata swoje portfolio?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto