Ogórek, kabaczek, cukinia, patison, melon, arbuz – wszystkie te warzywa należą do roślin dyniowatych i jak co roku ich najciekawsze, największe czy też najoryginalniejsze okazy będą prezentowane na festiwalowych stoiskach.
Na program tegorocznej edycji imprezy składają się plebiscyty – na największą i najdziwniejszą dynię oraz konkurs kulinarny. Festiwalowi towarzyszyć będą wystawy, kiermasze, gry, zabawy, konkursy, degustacje przysmaków oraz pokaz układania kompozycji roślinnych.
Szczegóły oraz fotorelacje z poprzednich edycji festiwalu na stronie: http://www.biol.uni.wroc.pl/obuwr/festiwal/
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?