Wielkanocny Ryneczek w Ostrowcu Świętokrzyskim
Wśród ozdób świątecznych królowały oczywiście palmy i kolorowe jaja. Tradycyjnie wykonane z naturalnych materiałów.
Sporym zainteresowaniem cieszyło się stoisko z ekologicznymi i tradycyjnymi przetworami „Jacentowska Piwniczka”. Ta rodzinna przetwórnia z ekologią związana jest od 1996 roku. Jej właścicielka mówi, że wszystko robione jest własnoręcznie, bez użycia konserwantów. W swojej ofercie mają pyszne dżemy, chrzan świętokrzyski oraz suszone owoce, zioła, przyprawy.
Zobaczcie zdjęcia z kiermaszu
Polskie skarby UNESCO: Odkryj 5 wyjątkowych miejsc
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?