Cukier Lukier kusi słodkimi zapachami
Wrocławski Restaurant Day miał idealną scenerię. 19 sierpnia zarówno słoneczna pogoda, jak i ozdobiona nowymi muralami przestrzeń podwórka przy ulicy Ruskiej, dopasowały się do wrocławian bawiących na wielkim święcie jedzenia.
Kiedy współorganizatorzy - Łukasz Wasyliszyn i Michał Wacław (założyciele bloga jedzeniadorzeczy.pl) wraz z obsługą klubu Niskie Łąki uwijali się, aby wszystko przebiegło wzorcowo, na podwórku pojawiało się coraz więcej gości. Duża część z nich przyszła ze swoimi pociechami, gdyż zgodnie z zapowiedzią, impreza była "dziecio friendly". W klubie dla najmłodszych przygotowano m.in. pokaz bajek.
Smacznie w klubie Niskie Łąki
Zapachy przypraw, smażonego mięsa i warzyw ulatniały się w powietrzu, zachęcając gości do poczęstunku. Wonne pokusy były na tyle skuteczne, że impreza skończyła się już po zmierzchu, a kucharze bez przerwy mieli ręce pełne roboty.
Goście, pytani o wrażenia z imprezy, chwalili zarówno samą inicjatywę, jak i wrocławską edycję imprezy. Odwiedzający klub Niskie Łąki mogli spróbować zarówno mięsnego jak i wegetariańskiego menu, jednakże niektórzy zwracali uwagę na wysokie ceny posiłków (ceny wahały się od 5 do 25 złotych). Wszystkie niedociągnięcia przykryła jednak niezwykle przyjazna i luźna atmosfera.
Zobaczcie zdjęcia z Restaurant Day Wrocław
Czytaj też:
- Restaurant Day we Wrocławiu. Kulinarny karnawał w Niskich Łąkach
- Podróżnicy otworzyli fast food dla wegan
- Slow Food Youth walczy o prawo do smaku
Złap Wrocław w biegu | Mecz Polska - Mołdawia[bilety] | Włodarczyk vs. Palacios we Wrocławiu | Polcon 2012 we Wrocławiu [program] |
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?