Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Schab z borowikami

[email protected]
6 porcji Składniki: 1 kg schabu, 50 dag świeżych borowików, 10 dag szynki wędzonej, 5 dag smalcu, 25 ml oleju, 152 ml octu, 5 dag masła, 10 dag cebuli, 125 ml śmietany, sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, polać ...

6 porcji

Składniki:
1 kg schabu, 50 dag świeżych borowików, 10 dag szynki wędzonej, 5 dag smalcu, 25 ml oleju, 152 ml octu, 5 dag masła, 10 dag cebuli, 125 ml śmietany, sól, pieprz

Wykonanie:
Mięso umyć, polać gotującym się octem i odstawić na godzinę. Rozgrzać tłuszcz, zrumienić mięso z obu stron, przełożyć do brytfanki, posolić i oprószyć pieprzem, podlać wodą i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni. Borowiki umyć, osączyć, natkę pietruszki poszatkować. Cebulę obrać i pokroić w cienkie talarki. Borowiki udusić z masłem cebulą i śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Upieczony schab pokroić w plastry, ułożyć na półmisku, posypać szynką, natką pietruszki i obłożyć grzybami.

od 12 lat
Wideo

Gazeta Lubuska. Winiarze liczą straty po przymrozkach.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto