Składniki:
- bulwa selera ugotowana lub upieczona
- pierś z kurczaka
- ugotowany mały kalafior
- szklanka posiekanych orzechów włoskich
- sól, pieprz
- 2 łyżki soku z cytryny
- 4–5 łyżek majonezu
Przygotowanie:
Dokładnie wyszorowaną bulwę selera gotujemy w osolonym wrzątku ok. 15 minut, wyjmujemy, przelewamy zimną wodą, obieramy, kroimy w słupki, skrapiamy sokiem z cytryny. Ugotowany kalafior dzielimy na małe różyczki, mięso z kurczaka kroimy w kostkę. Składniki sałatki łączymy z orzechami, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy z majonezem, lekko schładzamy. Przed podaniem dekorujemy.
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?