Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Sałatka polska

[email protected]
Składniki: - bulwa selera ugotowana lub upieczona - pierś z kurczaka - ugotowany mały kalafior - szklanka posiekanych orzechów włoskich - sól, pieprz - 2 łyżki soku z cytryny - 4–5 łyżek ...

Składniki:
- bulwa selera ugotowana lub upieczona
- pierś z kurczaka
- ugotowany mały kalafior
- szklanka posiekanych orzechów włoskich
- sól, pieprz
- 2 łyżki soku z cytryny
- 4–5 łyżek majonezu

Przygotowanie:
Dokładnie wyszorowaną bulwę selera gotujemy w osolonym wrzątku ok. 15 minut, wyjmujemy, przelewamy zimną wodą, obieramy, kroimy w słupki, skrapiamy sokiem z cytryny. Ugotowany kalafior dzielimy na małe różyczki, mięso z kurczaka kroimy w kostkę. Składniki sałatki łączymy z orzechami, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy z majonezem, lekko schładzamy. Przed podaniem dekorujemy.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto