MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
1. Umyj i osusz 4 dzwonka karpia lub filety po 130 g każdy,...
fot. lenyvavsha/123RF

Ryba na Wigilię w zdrowym i nietuzinkowym wydaniu. Te przepisy zaskoczą wszystkich i sprawią, że będziesz przyrządzać je co roku na Święta

Pikantne curry z karpia z limonką i kolendrą

1. Umyj i osusz 4 dzwonka karpia lub filety po 130 g każdy, po czym obsmaż na 2 łyżkach oliwy po ok. minucie na stronę i zdejmij z patelni.
2. Osobno podsmaż na łyżce oliwy po 1-2 łyżeczki startego czosnku i świeżego imbiru, a gdy zaczną intensywnie pachnieć, wlej 150 ml mleczka kokosowego z puszki, łyżkę sosu rybnego lub sojowego i łyżeczkę pasty pomidorowej, a następnie czerwoną i zieloną papryczkę chili w plasterkach, kilka kawałków trawy cytrynowej ze słoika, 1/2 szkl. posiekanej kolendry oraz sok z 1/2 lub całej limonki, ew. dopraw solą.
3. Ułóż rybę w brytfannie, zalej sosem i piecz w 180ºC ok. 15 min, aż mięso ryby stanie się matowe. Podawaj z plasterkami limonki.

Zobacz również

Street Food Polska Festival. Smakowita podróż po kulinarnym świecie w centrum Kielc

Street Food Polska Festival. Smakowita podróż po kulinarnym świecie w centrum Kielc

Nowy starosta w powiecie wielickim, został nim Roman Ptak, były burmistrz Niepołomic

Nowy starosta w powiecie wielickim, został nim Roman Ptak, były burmistrz Niepołomic

Polecamy

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?

Eksperci ds. snu nie robią tego nigdy rano. To łatwe i trudne jednocześnie

Eksperci ds. snu nie robią tego nigdy rano. To łatwe i trudne jednocześnie

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach