Podczas Restaurant Week każda z restauracji biorących udział w wydarzeniu, przygotowała trzydaniowe menu (przystawka, danie główne i deser) w cenie 39 zł. Wiosenna edycja pod hasłem „kwitnąca scena gastronomiczna” podkreśla to, jak wiele zmienia się w polskiej gastronomii oraz mnogość nowych i oryginalnych konceptów.
Restaurant Week 2016 we Wrocławiu odbędzie się od 1 do 10 kwietnia w 21 lokalach. Na stronie restaurantweek.pl ruszyła rezerwacja stolików i zaprezentowane są menu przygotowane przez restauracje.
Restauracje biorące udział w festiwalu WROCŁAW RESTAURANT WEEK (1-10 kwietnia 2016):
Ahimsa / Alyki / Brasserie 27 / Dinette / Dobra Karma 2 / La Folie / La Maddalena / Le Chef / Liberta 7 / Mama Manousch / Mlekiem i Miodem / My Corner / Orient Palace / Pappatore / Patio / PURO Kitchen / Studio Culinary Solutions / Vertigo Jazz Club / Villa Bianco Stek and Lobster / Vivian / Włoszczyzna
Tej edycji Restaurant Week towarzyszyć będzie wiele innych wydarzeń - koncert The Dumplings, warsztaty kulinarne i specjalne propozycje filmowe w Kinie Nowe Horyzonty. Restauratorzy będą mogli wziąć udział w warsztatach na temat promowania swojego lokalu w social media, a blogerzy na wydarzenia związane z rozwojem swojej marki.
Zwykłe strączki w niezwykłym wydaniu - sałatka z czarnej soczewicy, czekoladowe ciasto z fasoli
Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?