Kolejną edycję Restaurant Day zorganizowano w Browarze Mieszczańskim i w Krzywym Kominie. Restauratorzy przygotowali wiele specjałów pochodzących z wielu zakątków świata. Nie zabrakło dań obiadowych, ciasteczek oraz deserów.
W jednodniowych restauracjach wrocławianie spróbowali specjałów kuchni z różnych zakątków świata. Na odwiedzających czekały m.in. holenderskie matiasy, śródziemnomorskie pierożki, włoskie lasagne czy tradycyjny turecki deser - bardzo słodka miodowo-orzechowa baklava w kilkunastu odmianach. Nie zabrakło także polskich przysmaków - kiełbasek czy kwaśnicy.
W trakcie Restaurant Day swoje wyroby zaprezentowało w sumie 30 restauracji.
gazetawroclawska.pl
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?