MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Potrawy świąteczne: Przepis na bigos

MoDO
MoDO
Jak ugotować tę jedną z najważniejszych świątecznych potraw? Zobacz nasz przepis na bigos.

Zobacz wszystkie świąteczne przepisy:

 



Bigos - przepis

Składniki**na bigos**

  • 1 kilogram kapusty kiszonej

  • 1 kilogram różnych mięs w dowolnych proporcjach: pieczeni wołowej, gotowanej wieprzowiny, szynki, wędzonki, kiełbasy

  • 1 cebula

  • grzyby suszone

  • 2-3 suszone śliwki

  • pół szklanki czerwonego wina

  • 2 łyżki smalcu

  • mąka

  • pieprz

  • sól


Przygotowanie bigosu:

1. Kapustę moczymy w wodzie, aby zneutralizować kwasowość, następnie gotujemy na małym ogniu.

2. Do gotującej się kapusty dodajemy pokrojone mięsa oraz wcześniej podgotowane grzyby, całość gotujemy do osiągnięcia miękkości. Dodajemy pieprz i sól oraz śliwki.

3. Na smalcu podsmażamy pokrojoną cebulę i posypujemy mąką. Tak przygotowaną zasmażkę dodajemy do bigosu. Następnie wlewamy wino, całość gotujemy jeszcze kilka chwil.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Seria pożarów Premier reaguje

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na krakow.naszemiasto.pl Nasze Miasto