Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Pomysł na obiad? FIT burgery! [PRZEPIS]

Karolina Szypuła
Fit Burger - przepis
Fit Burger - przepis fot.: Matthew Mead
Burgery kojarzą Wam się z mięsem ociekającym tłuszczem i kalorycznymi sosami? To nieprawda! Burgery również mogą być FIT. Podpowiadamy, jak je przygotować.

Burger FIT - przepis - bułka:

Z mąk razowych, mąki graham, orkiszowej, dla osób na diecie bezglutenowej - mąka jaglana, gryczana.

Burger FIT - mięso:

Chude, wysokiej jakości mięso wołowe lub drobiowe. Do fishburgerów filety rybne. Jako panierkę można użyć sezam, len, mielone orzechy.

Burger FIT - dodatki:
Surowe, świeże warzywa - wszelkiego rodzaju salaty, rukola, roszponka, ogórek, cebula, papryka, cukinia, pomidor. Unikać smażonych i mrożonych warzyw.

Burger FIT- sos:
Zamiast majonezu - guacamole lub samo zmiksowane avocado, można przygotować sosy na bazie jogurtu greckiego z koperkiem, czosnkiem lub sosy pomidorowe na bazie przecieru pomidorowego. Zrezygnować z gotowych sosów hamburgerowych.

Burger FIT - ser:
Ser żółty jest jak najbardziej wskazany, ale pamiętajmy, że jeden plasterek wystarczy. Można wybrać częściowo odtłuszczone wersje. Świetne są również sery pleśniowe.

od 12 lat
Wideo

Wybory samorządowe 2024 - II tura

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto