Burger FIT - przepis - bułka:
Z mąk razowych, mąki graham, orkiszowej, dla osób na diecie bezglutenowej - mąka jaglana, gryczana.
Burger FIT - mięso:
Chude, wysokiej jakości mięso wołowe lub drobiowe. Do fishburgerów filety rybne. Jako panierkę można użyć sezam, len, mielone orzechy.
Burger FIT - dodatki:
Surowe, świeże warzywa - wszelkiego rodzaju salaty, rukola, roszponka, ogórek, cebula, papryka, cukinia, pomidor. Unikać smażonych i mrożonych warzyw.
Burger FIT- sos:
Zamiast majonezu - guacamole lub samo zmiksowane avocado, można przygotować sosy na bazie jogurtu greckiego z koperkiem, czosnkiem lub sosy pomidorowe na bazie przecieru pomidorowego. Zrezygnować z gotowych sosów hamburgerowych.
Burger FIT - ser:
Ser żółty jest jak najbardziej wskazany, ale pamiętajmy, że jeden plasterek wystarczy. Można wybrać częściowo odtłuszczone wersje. Świetne są również sery pleśniowe.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?