Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Panierowane prawdziwki

Robert Orzechowski
Panierowane prawdziwki
Panierowane prawdziwki Babciagramolka-Bunia
Potrawa na wigilię. Panierowane prawdziwki.

Tradycyjna Wigilijna potrawa .
Czas : 40 minut
Składniki :
suszone kapelusze prawdziwków ( lub podgrzybków ) po 2-3 na osobę
mleko do namoczenia grzybów ok 1 szklanki
jajko ( 1 szt. na ok 8 grzybów )
mąka
bułka tarta
sól
pieprz mielony
olej do smażenia
2 łyżki masła
Grzyby namoczyć w mleku ( opłukać ) , a następnie ugotować do miękkości . Odcedzić .Posolić i posypać pieprzem . Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z masłem na rumiano . Podawać do smażonej na Wigilię ryby .

Przepis: Babciagramolka-Bunia

Więcej przepisów jest na stronie: Potrawy wigilijne

Więcej przepisów jest na stronie: Dania świąteczne

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na przemysl.naszemiasto.pl Nasze Miasto