Przy ul. Ofiar Oświęcimskich otwiera się multi-tap bar. To miejsce na przełomie XIX i XX wieku, wówczas Junkernstrasse, znane było we Wrocławiu z najlepszego piwa w mieście. A wszystko za sprawą Conrada Kisslinga - kupca, który jako pierwszy sprowadzał do swojej restauracji bawarskie piwo „echt Bayrisches Bier”. W mieście zapanowała mania picia tego piwa.
Na pomysł założenia lokalu i kontynuowanie tradycji wpadli bracia, Michał i Grzegorz Malcherek, oraz ich przyjaciel, Adrian Nowak. Otwarcie 5 października.
Powrót do tradycji
– Mamy ambicję wskrzesić te tradycje, stworzyć miejsce, które stanie się synonimem najlepszych piwnych smaków i najwyższej jakości serwowania piwa - mówi Michał Malcherek, jeden z założycieli Kontynuacji.
W ofercie lokalu znajdą się polskie browary rzemieślnicze i najlepsze piwa światowe. Ich doborem zajmuje się Bartek Napieraj – mieszkaniec Wrocławia i bloger piwny (Czytaj więcej: Smaki Piwa: jak Bartek odkrywa świat chmielu). Oznacza to, że goście multi-tapu nie uświadczą popularnych piw koncernowych.
Jakie piwa?
I tak w Kontynuacji skosztujemy na przykład: American IPA, czyli piwa mocno nachmielonego, z wyczuwalną goryczką i aromatami cytrusów oraz stouta z posmakiem kawy i goryczki pochodzącej od palonych słodów, natomiast witbier skusi nas aromatem kolendry i pomarańczy (pochodzącym z dodatku gorzkiej pomarańczy curaçao).
Nie będą mogli narzekać także ci, którzy nie piją alkoholu - w menu nie zabraknie piw bezalkoholowych. Twórcy Kontynuacji zapowiadają, że będzie to największy wybór piw bezalkoholowych w mieście.
Najtańsze piwo ma kosztować ok. 8 złotych.
Strefa Biznesu: Czterodniowy tydzień pracy w tej kadencji Sejmu
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?