5 z 15
Poprzednie
Następne
Oto, co wolno, a czego nie wolno robić. Nowe zasady obowiązują od soboty (24.10). Zobacz je, punkt po punkcie
Gastronomia
Obowiązuje zakaz działalności stacjonarnej restauracji. Możliwa realizacja usług polegających na przygotowywaniu i podawaniu żywności na wynos oraz w dowozie. Stołówki szkole Zakaz dotyczy także prowadzenia stołówek szkolnych. Wydawanie posiłków dozwolone jedynie dla klas 1-3 szkół podstawowych oraz kadry szkolnej z zachowaniem reżimu sanitarnego. Restauracje hotelowe Dozwolone jest prowadzenie restauracji w hotelach, ale tylko dla gości hotelowych nocujących co najmniej jedną dobę hotelową. Podawanie posiłków odbywa się wyłącznie do stolika i w reżimie sanitarnym (zakrywanie ust i nosa przez klientów i obsługę, zachowanie odległości itp.). Zobacz dalej na kolejnych slajdach - posługuj się klawiszami strzałek, myszką lub gestami.