Omlet z łososiem. Składniki:
2 jaja, 1 łyżka mleka, 1 łyżeczka oliwy, 50 g wędzonego łososia, pół opakowania serka homogenizowanego naturalnego, łyżka chrzanu, pomidor, koperek lub szczypiorek, sól, pieprz,
Omlet z łososiem. Przygotowanie:
Jajka roztrzepujemy widelcem lub blenderem (omlet będzie bardziej puszysty). Dodajemy łyżkę mleka oraz sól i pieprz. Całość wylewamy na rozgrzaną i natłuszczoną patelnię (warto użyć papierowego ręcznika nasączonego oliwą). Smażymy, zlewając surowe jajka z powierzchni omleta pod spód. Gdy będzie złoty, składamy go na pół i zsuwamy na talerz. Smarujemy serkiem wymieszanym z chrzanem, układamy plasterki łososia i pokrojony w plasterki pomidor. Posypujemy koperkiem lub szczypiorkiem.
Czytaj też: Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?