Kusić będą ich także specjalne, comiesięczne dodatki do stworzonego menu. W październiku będzie nią wkładka śliwkowo-gruszkowa, a w listopadzie gęsina i dynia.
W nowej karcie znajdą Państwo między innymi sznycel olimpijski w cenie 30 zł, sałatkę duńską za 27 zł oraz Tajemnicę Wyspy św. Heleny, czyli gruszkę wypełnioną delikatnym serkiem waniliowym za 18 zł.
- Aby zadowolić podniebienia naszych gości, wraz z szefem kuchni przygotowaliśmy dania o delikatnych, wysublimowanych smakach, tak, aby każdy znalazł coś dla siebie - nadmienia Marlena Wachnik, menedżer hotelu Olimpia i działającej przy nim restauracji.
Od godz. 12.30 do 16 zjemy tu lunch za 15,99 zł. Zupa kosztuje 3 złote. W restauracji można zorganizować imprezy okolicznościowe, chrzciny, wigilie firmowe, a także konferencje.
Restauracja Olimpia Wrocław
ul. Paderewskiego 35, na terenie Stadionu Olimpijskiego
W okresie jesienno-zimowym czynna w godz. 12-21.
kto tu gotuje...
Szefem kuchni w restauracji Olimpia jest Paweł Piegdoń.
Preferuje kuchnię polską, w szczególności dania mięsne z dodatkiem staropolskich przypraw - czombru, owocu jałowca czy goździków z cynamonem.
RADA szefa Pawła:
Do przygotowywania potraw używajmy produktów świeżych, najlepiej wybranych samodzielnie na targu.
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?