Złoty Pies znajdować się będzie w kamienicy z charakterystycznym godłem Złotego Psa na wrocławskim Rynku. Będzie miejscem gdzie spróbujemy przede wszystkim czterech piwnych stylów - Bokser Lager, Pitbull IPA (piwo na chmielu nowozelandzkim), Buldog Amber (odmiana piwa marcowego) i Golden Weizen (piwo pszeniczne). Do tej pory uwarzono już 100 hektolitrów piwa.
Co ważne, spróbujemy tu również nietypowych smaków. – Planujemy 10-12 piwnych premier w roku, w tym style bardzo rzadkie w browarach restauracyjnych, jak na przykład Saison, jasne piwo o owocowych posmakach, Altbier, intensywnie słodowe z wyczuwalną złożoną goryczką chmielową, czy Barley Wine, zwane „jęczmiennym winem”– mówi Łukasz Szwed, główny piwowar Złotego Psa.
Każdy rodzaj piwa w Złotym Psie będzie miał własną nazwę i wizerunek nawiązujący do jednej z ras psów. To, co je łączy to fakt, że powstają według autorskich receptur ze składników najwyższej jakości i dojrzewają w swoim naturalnym tempie. Wspólna będzie też dla nich idea live brewing.
LIVE BREWING W ZŁOTYM PSIE
W Złotym Psie będzie można zobaczyć wszystkie etapy warzenia piwa. Goście będą mogli sami dorzucić słody i chmiele do miedzianych kadzi stojących w głównej sali czy odcedzić zacier słodowy. Chętni będą mogli śledzić proces fermentacji piwa, w tworzeniu którego brali wcześniej udział. Dzięki temu goście mają zgłębiać tajemnice piwa.
W Złotym Psie dla gości będzie 250 miejsc na dwóch poziomach – w sali na I piętrze i w klimatycznych piwniczkach, oraz 5 barów – na każdym kranie po 1000 litrów trunku. Dojrzałe piwo z leżakowni przepłynie do nich przewodami chłodzonymi wodą.
ZOBACZ RÓWNIEŻ: Z Wrocławia do Warszawy luksusowym autobusem
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?