Nadchodzi jesienna edycja Restaurant Week 2023. Poznaj ceny festiwalowych dań. Sprawdź gdzie i jak zjeść aromatyczne posiłki

Anna Daniluk
Anna Daniluk
Znany piłkarz Arkadiusz Milik w restauracji Food&Ball w Katowicach w ramach festiwalu będzie podawał w ramach dania głównego aromatyczną polędwiczkę wieprzową z dyniowym quiche.
Znany piłkarz Arkadiusz Milik w restauracji Food&Ball w Katowicach w ramach festiwalu będzie podawał w ramach dania głównego aromatyczną polędwiczkę wieprzową z dyniowym quiche. materiały prasowe Restaurant Week
Jesienna odsłona apetycznego festiwalu Restaurant Week przebiega pod hasłem „Food Smells Good”. Miłośnicy dobrego jedzenia będą mogli wypróbować specjalnego menu spoza karty między 4 października a 12 listopada 2023 roku. Wśród miast, które dołączyły do wydarzenia, są między innymi Poznań, Warszawa, Lublin, Szczecin, Katowice i Bielsko-Biała. Serwis Strona Kuchni jest patronem medialnym wydarzenia.

W skrócie

Restaurant Week jest powtarzającą się inicjatywą kulinarną przeznaczoną dla gości dobrze zaznajomionych z posiłkami w restauracjach, które mogą zjeść wyjątkowe menu specjalnie przygotowane spoza karty. Dzięki korzystnym cenom może to być też pierwsze doświadczenie z jedzeniem dań restauracyjnych. W tej edycji poza zmysłem smaku organizatorzy szczególnie skupiają się na zapachu jedzenia i poszczególnych składników.

- Blisko 400 znakomitych restauracji, znanych z wyjątkowej kuchni, przeniesie wszystkich gości zarówno w dalekie zakątki świata, gdzie aromaty przyprawiają o zawrót głowy, ale też do domów naszych babć i rodziców, dzięki którym zapach powoduje nostalgiczne powroty do najpiękniejszych momentów dzieciństwa. Koniecznie sprawdźcie menu tej edycji i przygotujcie się na najbardziej pachnącą edycję Festiwalu! - podkreśla Marcin Wawrzeń, dyrektor festiwalu Restaurant Week.

Kliknij przycisk, aby zobaczyć przykładowe menu Restaurant Week

Sposób rezerwacji stolika

Od 5 września 2023 roku można rezerwować menu przez stronę internetową akcji Restaurant Week. Na stronie wydarzenia należy wybrać miasto, restauracje, wersję menu, datę i godzinę wizyty. Do wyboru są dwa rodzaje menu: mięsne i wegetariańskie. Stolik można zarezerwować dla minimum dwóch osób na 90 minut. Należy dokonać tego przynajmniej z jednodniowym wyprzedzeniem podczas trwania wydarzenia. Dostępnym terminem na realizację rezerwacji jest czas trwania festiwalu, czyli od 4 października do 12 listopada 2023 roku.

Ile kosztuje festiwalowe menu?

Jedno menu składa się z trzech autorskich dań spoza karty wraz z wyjątkowym drinkiem. Do wyboru dla osób pełnoletnich jest Martini Fiero & Kinley Tonic Water, wersja ~0% - Martini Vibrante & Kinley Tonic Water lub moktajl Kinley Elderflower Zero Cukru, w cenie od 69 złotych za osobę. Ponadto dzięki współpracy z Visa Goście Festiwalu będą mogli skorzystać z rabatu na rezerwację za pośrednictwem programu Visa Benefit. Tak, jak w poprzedniej edycji, dzięki usłudze Klarna będzie można zapłacić za rezerwację po 30 dniach. Twórcy Restaurant Week liczą, że dzięki temu goście odkryją większą liczbę restauracji podczas jednego festiwalu.

W jesiennej odsłonie można będzie również skorzystać z oferty partnerów festiwalu. W trakcie rezerwacji można dodać do zamówienia m.in. Coca-Cola zero cukru lub herbatę festiwalu — Lipton, w wersji regularnej lub sezonowej. W wybranych restauracjach w ramach powitalnego poczęstunku oraz jako składnik przygotowywanych dań korzysta się z masła Lurpak, który jest partnerem smaku nadchodzącej edycji.

W naszej galerii możecie zobaczyć przykładowe menu jesiennej edycji Restaurant Week 2023

Gdzie zjeść w ramach jesiennej edycji Restaurant Week 2023?

W nadchodzącej edycji skupionej na aromacie dań udział zadeklarowało blisko 400 restauracji w 12 regionach w całej Polsce. Smakosze będą mogli zapoznać się z ofertą festiwalową w następujących miastach:

  • Warszawa,
  • Białystok,
  • Kraków,
  • Łódź,
  • Lublin,
  • Poznań,
  • Rzeszów,
  • Katowice,
  • Szczecin,
  • Wrocław.

Na Śląsku smakosze mogą odwiedzić restauracje w Bielsko-Białej, Istebnej, Sierakowicach koło Gliwic, Częstochowie, Tychach i Bytomiu. Miłośnicy jedzenia w Trójmieście mogą dołączyć do akcji w Gdańsku, Gdyni i Sopocie. Entuzjaści wyjątkowych rarytasów z Warmii i Mazur będą mogli nacieszyć się jedzeniem w Olsztynie i w Giżycku.

Strona Kuchni objęła festiwal patronatem medialnym.

Zobacz także inne tematy kulinarne ze Strony Kuchni:

Aby gotowanie było jeszcze prostsze

Materiały promocyjne partnera

Najłatwiejsze sypane ciasto ze śliwkami na świecie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Nadchodzi jesienna edycja Restaurant Week 2023. Poznaj ceny festiwalowych dań. Sprawdź gdzie i jak zjeść aromatyczne posiłki - Strona Kuchni

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto
Dodaj ogłoszenie