MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 2
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze. Po ostatnim zdjęciu przejdziesz na i.pl.
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Przesuń w prawo aby przejść na i.pl
Składniki:...
fot. Getty Images/zdjęcie ilustracyjne

Na sylwestra i nie tylko. Pyszne przekąski z ciasta francuskiego zrobisz w kilka minut i zaskoczysz gości

Pakieciki ze szpinakiem i fetą

Składniki:
1. Gotowe ciasto francuskiego
2. 300 g mrożonego szpinaku
3. Opakowanie sera feta
4. Gałka muszkatołowa, sól, pieprzem
5. Jajko

Jak przygotować pakieciki ze szpinakiem i fetą?
1. Rozmroziłam szpinak i podsmażyłam go na patelni, doprawiając gałką, solą i pieprzem.
2. Przekroiłam ciasto na dwie części. Pierwszą z nich (spód) pokroiłam na małe prostokąty.
3. Na każdym prostokącie położyłam szpinak i rozkruszyłam ser feta. Brzegi prostokątów zostawiłam czyste, aby ciasto się skleiło.
4. Drugą część ciasta pokroiłam na takie same prostokąty i przykryłam nimi spody ze szpinakiem.
5. Wierzchnią część ciasta poprzecinałam.
6. Posmarowałam pakieciki rozmąconym jajkiem.
7. Piekłam pakieciki 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Zobacz również

Kapitan Falubazu Zielona Góra wygrał turniej kwalifikacyjny do cyklu Grand Prix 2025

NOWE
Kapitan Falubazu Zielona Góra wygrał turniej kwalifikacyjny do cyklu Grand Prix 2025

Korupcja polityczna? – pytają radni w powiecie krakowskim. PiS rozlicza swoich

Polecamy

Chcesz mieć gładkie stopy? Tego absolutnie NIE rób! Ostrzega ekspertka

Chcesz mieć gładkie stopy? Tego absolutnie NIE rób! Ostrzega ekspertka

7 najtańszych aquaparków w Europie. Nawet połowę taniej niż w Polsce!

7 najtańszych aquaparków w Europie. Nawet połowę taniej niż w Polsce!

Najsmaczniejsza kanapka z pasztetem i warzywami. Sekretem jest chrupiąca bagietka

Najsmaczniejsza kanapka z pasztetem i warzywami. Sekretem jest chrupiąca bagietka