Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Sezon wiosenny to czas, kiedy z utęsknieniem czekamy na to,...
fot. Magda Pasiewicz

Młoda kapusta, polskie truskawki, szczypiorek... Ile kosztują nowalijki we Wrocławiu? Zobacz ceny!

Wiosna w warzywniaku - co już jest świeże i polskie, a co będzie niebawem

Sezon wiosenny to czas, kiedy z utęsknieniem czekamy na to, aż pojawią się w sklepach warzywa i owoce z polskich pól. Najlepsze są te rosnące pod słońcem, kiedy dojrzeją mają najwięcej witamin. Tego najbardziej trzeba po zimie. Kończymy dojadać warzywa okopowe, czyli marchew, buraki i ziemniaki, a pojawiające się pierwsze nowalijki kuszą by urozmaicić dietę. W tym roku wiosna serwuje opóźnienie i na pierwsze truskawki trzeba poczekać. Podobnie będzie z ogórkami, młodą kapustą, czereśniami. W sklepach pojawiają się co prawda warzywa i owoce z Polski, ale często są ze szklarni bądź co gorsze, z importu. Nazwy kojarzone z produktami sezonowymi wprowadzają konsumentów w błąd. Sprawdziliśmy jakie produkty już są od rolników, ile kosztują, a na jakie trzeba poczekać i kiedy się pojawią.

Zobacz również

Droga rowerowa do Łagiewnik wzdłuż Wojska Polskiego

NOWE
Droga rowerowa do Łagiewnik wzdłuż Wojska Polskiego

Zbliżają się finały wojewódzkie Pucharu Tymbarku! Czekamy na emocje w Stalowej Woli!

Zbliżają się finały wojewódzkie Pucharu Tymbarku! Czekamy na emocje w Stalowej Woli!

Polecamy

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów

Szukasz pomysłu na podanie jajek? Zrób je po florencku, a będziesz do nich wracać

Szukasz pomysłu na podanie jajek? Zrób je po florencku, a będziesz do nich wracać