Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Lody Magdy Gessler "Ice Queen" o smaku wina i prosecco. Królowa gastronomii rozda tonę lodów w Warszawie

Sonia Tulczyńska-Starnawska
Sonia Tulczyńska-Starnawska
Lody Magdy Gessler "Ice Queen" o smaku wina i prosecco. Królowa gastronomii rozda tonę lodów!
Lody Magdy Gessler "Ice Queen" o smaku wina i prosecco. Królowa gastronomii rozda tonę lodów! Archiwum Polska Press Grupy
Lody Magdy Gessler "Ice Queen" będą mieć premierę 2 czerwca 2019 roku. Królowa gastronomii tym razem postanowiła zaszokować wszystkich skalą akcji promocyjnej i z okazji Dnia Dziecka zamierza rozdać w Warszawie tonę lodów. Smaków stworzonych przez słynną restauratorkę spróbujecie na placu Europejskim. Szczegóły poniżej.

W niedzielę, 2 czerwca 2019 w Warszawie odbędzie się wyjątkowy Dzień Dziecka, na którym pojawi się Magda Gessler i rozda zebranym tonę lodów.

Spotkanie z Magdą Gessler odbędzie się od godziny 10:00 do 16:00 na placu Europejskim.

W programie wydarzenia przewidziano też inne atrakcje, jak: dmuchańce, malowanie twarzy, bańki mydlane i modelowanie balonów. Będzie można też zjeść watę cukrową i popcorn.

Restauratorka robi lody

Kilka lat temu Gesslerowie kręcili lody w swojej restauracji zlokalizowanej przy Krakowskim Przedmieściu. Teraz, do rodzinnej tradycji chce wrócić Magda Gessler. Właścicielka oraz współwłaścicielka kilkunastu restauracji, znana z programu "Kuchenne Rewolucje", postanowiła stworzyć autorską markę lodów "Ice Queen". Od 2 czerwca będzie można je znaleźć w kilkunastu miejscach w Polsce, zlokalizowanych w restauracjach lub w przyogródkowych punktach (pełna lista miejscowości w których będą dostępne produkty będzie dostępna na stronie icequeenmagdagessler.pl).

Smaki lodów stworzonych przez Gessler będą zmienne, a smakosze trafią na takie rarytasy, jak:

  • biała czekolada z maliną,
  • campari z pomarańczą,
  • czekolada z czarną porzeczką,
  • sernikowe,
  • malina z winem,
  • prosecco.

Jak mówi autorka pomysłu, lody stworzyła w nawiązaniu do rodzinnej tradycji. - Odtworzyłam recepturę mojej prababci, która spędziła we Włoszech całe swoje życie i zawładnięta tym niezwykłym miejscem, jego kolorami, świeżością, intensywnością stworzyła pyszne lody… Puszyste, naturalne, zdrowe, przepełnione soczystością owoców, słodyczą czekolady, czy esencją prawdziwej wanilii… Tę wyjątkową recepturę na grunt polski przeniosła moja babcia Halina. To ona, w 1947 roku, otworzyła kawiarnię „Pionierka” w Słupsku. Wyczarowywała tam najwspanialsze smaki niczym wróżka! Pierwsze mandarynkowe sorbety, najsłodszą czekoladę robioną ze świeżo parzonego kakao, śmietanę – puszystą, białą, lekką… czy obezwładniający karmel dla którego jako mała dziewczynka zakradałam się do jej cukierni – mówi Magda Gessler.

Spróbujecie?

POLECAMY TEŻ:


emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak działają oszuści - fałszywe SMS "od najbliższych"

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto