Kurczak w sosie śmietanowym. Przepis i składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- śmietanka słodka 12%
- 2-3 łyżki oliwy
- 30 dag pieczarek
- 2 łyżki musztardy
- kilka grzybków suszonych sól i pieprz
Kurczak w sosie śmietanowym. Przygotowanie:
Na oliwie podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki, a gdy zmiękną, dodajemy śmietankę, grzybki suszone i przyprawy. Dusimy pod przykryciem 10-15 minut. Na osobnej patelni obsmażamy na złoto umytą, osuszoną i oprószoną solą i pieprzem pierś kurczaka. Gdy będzie gotowa, dodajemy ją do sosu i dusimy jeszcze 5 minut. Kurczak w sosie śmietanowym najlepiej smakuje z ugotowaną fasolką szparagową lub kalafiorem. Można go też podawać z ryżem.
Kurczak w sosie śmietanowym to tylko jedno z wielu dań, które Wam proponujemy. Zobaczcie też inne propozycje na WROCŁAWSKI OBIADEK
Jak Disney wzbogacił przez lata swoje portfolio?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?