Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

"Kuchenne rewolucje" w Katowicach. Restauracja Bayer Landhaus zaprasza. Bawarskie specjały i deser czekają. Jakie ceny?

Aleksandra Wielgosz
Aleksandra Wielgosz
Piotr Sobierajski
Piotr Sobierajski
Bayer Landhaus od 13 kwietnia zaprasza klientów po "Kuchennych rewolucjach"

Zobacz kolejne zdjęcia/plansze. Przesuwaj zdjęcia w prawo naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE
Bayer Landhaus od 13 kwietnia zaprasza klientów po "Kuchennych rewolucjach" Zobacz kolejne zdjęcia/plansze. Przesuwaj zdjęcia w prawo naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE Lucyna Nenow
"Kuchenne rewolucje" całkowicie zmieniły oblicze włoskiej pizzerii Meltini w Katowicach. W sobotę 13 kwietnia pierwsi goście mieli okazję zobaczyć, jak teraz wygląda Bayer Landhaus i posmakować nowych potraw, zaproponowanych przez Magdę Gessler.

Już na pierwszy rzut oka widać, że to miejsce na Ligocie, przy ul. Tomasza 12, przy skrzyżowaniu z Rolną, zmieniło się całkowicie. Gości wita na ścianach fototapeta z bawarskimi, charakterystycznymi budynkami, nie brakuje także obrazów z wizerunkami bawarskich kobiet, ilustrujących biesiadny klimat.

- Mamy nareszcie Bawarię na Śląsku. Trafiłam na szefa Igora, miodowy cud w Katowicach, na ulicy Tomasza znajdziecie leberkäse, semmelknodel, sałatę bawarską ze szparagami i czosnkiem niedźwiedzim – zachęca do odwiedzin Bayer Landhausu po „Kuchennych rewolucjach” Magda Gessler.

W karcie dań znalazło się faktycznie kilka potraw, które mają zachęcać gości do odkrywania nowych smaków. Sałatka bawarska ze szparagami kosztuje 47 zł. Leberkäse, czyli pasztet podawany z surówką z białej rzepy i opiekanymi ziemniakami to wydatek 57 zł, za semmelknodel – trzy sztuki knedli bawarskich w omaście zapłacimy 19 zł. Danie główne, a więc pieczeń wieprzowa z sosami i knedlami bawarskimi kosztuje 89 zł. Zupa z soczewicy z serdelką i grzanką kosztuje 27 zł, a deser w postaci kremu bawarskiego z musem malinowym to wydatek 32 zł.

Pizzeria Meltini w Katowicach istniała od trzech lat. W swoim menu dotychczas oferowała przede wszystkim różnego rodzaju pizze, ale również pierogi, pasty i makarony zapiekane. Lokal cieszył się do tej pory dobrą opinią klientów.

Mimo tego właściciele postanowili skorzystać z pomocy sławnej restauratorki. Jak informowali w swoich mediach społecznościowych lokal był zamknięty od 7 kwietnia, a 10 kwietnia nastąpiła kulminacyjna kolacja. Wydaje się, że wszystko poszło zgodnie z planem. Magda Gessler umieściła post w swoich mediach społecznościowych, w którym zachwyca się rewolucją.

W sobotę 13 kwietnia w Bayer Landhausie pojawili się pierwsi goście, którzy zamawiali dania z nowej karty. Jak zobaczycie w naszej galerii zdjęciowej prezentują się one bardzo smakowicie. A kiedy zobaczymy odcinek „Kuchennych rewolucji”, prezentujący cały przebieg kulinarnych i nie tylko zmian? Na ten moment musimy poczekać do jesieni. Nowych dań można spróbować natomiast już dziś.

od 7 lat
Wideo

Polskie skarby UNESCO: Odkryj 5 wyjątkowych miejsc

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na katowice.naszemiasto.pl Nasze Miasto