MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
1. Informatyka stosowana w języku angielskim na Wydziale...
fot. Fot. Tomasz Ho£Od / Polska Press

Jakie są najbardziej popularne kierunki studiów we Wrocławiu w tym roku? Zobacz

Politechnika Wrocławska

1. Informatyka stosowana w języku angielskim na Wydziale Informatyki i Zarządzania - 14 osób na miejsce, 210 chętnych, 2. Informatyka stosowana w języku polskim na Wydziale Informatyki i Zarządzania - 9 osób na miejsce, 1300 chętnych, 3. Informatyka algorytmiczna na Wydziale Podstawowych Problemów Techniki - 7 osób na miejsce, 560 chętnych. Jak widać, tegoroczną rekrutację na Politechnice Wrocławskiej zdominowała informatyka. Kandydaci chętnie aplikowali także na automatykę i robotykę na Wydziale Elektroniki (5 os na miejsce) oraz cyberbezpieczeństwo na Wydziale Elektroniki (4 os na miejsce). Placówka była popularnym wyborem wśród przyszłych studentów. - W systemie rekrutacyjnym naszej uczelni zarejestrowało się prawie 10 tys. kandydatów. Chętni na studia I stopnia mogli wybierać z 50 różnorodnych kierunków, w tym 4 w języku angielskim - mówi Andrzej Charytoniuk z działu informacji i promocji PWr. Zobacz na kolejnych slajdach najpopularniejsze kierunki na największych wrocławskich osiedlach - posługuj się klawiszami strzałek, myszką lub gestami.

Zobacz również

Leszek Golonka powróci na stanowisko komendanta Straży Miejskiej w Zakopanem

Leszek Golonka powróci na stanowisko komendanta Straży Miejskiej w Zakopanem

Ukraina - Belgia LIVE! Sąsiedzi walczą o wyjście z grupy

Ukraina - Belgia LIVE! Sąsiedzi walczą o wyjście z grupy

Polecamy

Polskie muzeum jednym z najpiękniejszych na świecie! Tak wybrali eksperci

Polskie muzeum jednym z najpiękniejszych na świecie! Tak wybrali eksperci

Ta kaszubska zupa ma śmieszną nazwę, ale smakuje wspaniale. Sycący obiad w 30 minut

TYLKO U NAS
Ta kaszubska zupa ma śmieszną nazwę, ale smakuje wspaniale. Sycący obiad w 30 minut

Ten egzotyczny dodatek zastąpi sól i maggie. Od 2,5 tys. lat zachwyca smakiem umami

Ten egzotyczny dodatek zastąpi sól i maggie. Od 2,5 tys. lat zachwyca smakiem umami