Bita śmietana stanowi wspaniały dodatek do praktycznie każdego deseru. Najprostszym sposobem na jej przyrządzenie jest oczywiście sięgnięcie po mikser, jednak okazuje się, że świetnie można poradzić sobie bez niego. Puszystą masę otrzymasz, jeśli do jej sporządzenia użujesz dobrze schłodzonych produktów. Do lodówki włóż nawet miskę i trzepaczkę lub widelec w przypadku braku tej ostatniej. Dobrym pomysłem jest wykorzystanie słoika zamiast miski. Wlej do niego śmietanę, wrzuć korek po białym winie, zakręć i energicznie potrząsaj do momentu, w którym uzyska ona zadowalającą konsystencję.
WIĘCEJ NA TEMAT W SERWISIE abcZDROWIE.pl
Wsparcie redakcyjne od:
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?