MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tak oliwa po wyciśnięciu nie podlega dalszej obróbce....
fot. tycoon751/123RF

Jak wybrać najlepszą oliwę z oliwek? Co znaczy oliwa extra virgin, a czym jest oliwa light? Sprawdź, które rodzaje oliwy są najzdrowsze

Oliwa nierafinowana

Tak oliwa po wyciśnięciu nie podlega dalszej obróbce. Dlatego rozkłada się w niższej temperaturze niż rafinowana i może też szybciej się psuć, tj. jełczeć, gdy zachodzi proces utleniania wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Tylko bez oczyszczania zapewnia jednak korzyści zdrowotne.

Zobacz również

Oto najbrzydsze budynki w Kielcach. One odstraszają i szpecą miasto [ZDJĘCIA]

NOWE
Oto najbrzydsze budynki w Kielcach. One odstraszają i szpecą miasto [ZDJĘCIA]

Zrozum psyjaciela - Po Psiemu. Spotkanie miłośników psów przy Akcent ZOO

NOWE
Zrozum psyjaciela - Po Psiemu. Spotkanie miłośników psów przy Akcent ZOO

Polecamy

Burza wokół szóstkowych świadectw. Psycholog komentuje

Burza wokół szóstkowych świadectw. Psycholog komentuje

Nie dopuść do braku tych 2 witamin. Bez nich grozi ci wyniszczająca choroba

NOWE FAKTY
Nie dopuść do braku tych 2 witamin. Bez nich grozi ci wyniszczająca choroba

Nadchodzi burza? Ten prosty trik pomoże ci określić odległość do ulewy

Nadchodzi burza? Ten prosty trik pomoże ci określić odległość do ulewy