Na pomysł jej napisania wpadli Kamil Sadkowski, wieloletni współpracownik Roberta Makłowicza, i Jakub Milszewski, dziennkarz i autor cyklu felietonów "Mucha w zupie". Obaj zdradzają tajemnice kulinarnego podziemia. A wszystko dlatego, że - jak się okazuje - nie wiemy prawie nic o tym, co dzieje się za barem lub w kuchni.
Autorzy odpowiadają zatem na niewygodne pytania, opowiadają o wojnach z dostawcami i prezentują umiejętności psychologiczne barmanów. Bo w końcu kto inny, jak nie barman, pierwszy pocieszał załamanego faceta, który topił smutki w butelce wódki?
Książka pt. „Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś widzieć, zanim wyjdziesz coś zjeść” jest do kupienia w księgarniach od 22 czerwca. W galerii prezentujemy najlepsze cytaty z tej właśnie pozycji. By przeglądać galerię, kliknij w pierwsze zdjęcie i kieruj się dalej strzałkami.
Jak działają oszuści - fałszywe SMS "od najbliższych"
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?