W minioną niedzielę można było skosztować m.in. hiszpańskiego gazpacho, chorwackiej zupy rybnej, polskiego pieczonego prosięcia i czeskiego smażonego sera z sosem tatarskim. Wrocławianie chętnie próbowali potraw z całej Europy.
- Skosztowałam już przysmaków chorwackich. To naprawdę dobra okazja, żeby poznać kuchnie z różnych zakątków świata, tym bardziej, że cena za porcję to tylko 5 złotych - mówi Olga Piekarska, jedna z uczestniczek.
Do wspólnego biesiadowania zapraszali tradycyjnie Robert Makłowicz i Piotr Bikont.
Zobacz więcej zdjęć
Czytaj też:
- Europa na widelcu 2012: Kuchnia a la Euro z Bikontem i Makłowiczem [menu]
- Tęczowa kuchnia we Wrocławiu, czyli gotowanie na kolorowo
Tanita Tikaram - koncert we Wrocławiu | Euro 2012 we Wrocławiu - terminarz | Strefa Kibica we Wrocławiu [koncerty, godziny otwarcia] | Święto Wrocławia 2012 z Gentlemanem i Marley'em |
Powrót reprezentacji z Walii. Okęcie i kibice
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?