Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 17
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Cztery dni smakowania potraw z różnych czasów. Degustacje,...
fot. materiały prasowe

Dolny Śląsk. Festiwale, wydarzenia, imprezy na długi weekend (14-16 sierpnia)

Twierdza Smaków w zamku Czocha

Cztery dni smakowania potraw z różnych czasów. Degustacje, uczty, zabawy, wspólne gotowanie i warsztaty. Od średniowiecznych przepiórek w piwie, przez francuskie torty z czasów Marii Antoniny, aż po najlepszą whisky na świecie. Jedzenie, picie, biesiady. Tak zapowiada się III Festiwal Kuchni Historycznej - Twierdza Smaków Zamek Czocha, który odbędzie się w dniach 14-16.08.2020. Przez trzy dni festiwalu nie zabraknie wyrafinowanych dań z czasów średniowiecza i baroku, kuchnia polowa „Na tyłach” zaprosi na słynną bałkańską juhę gotowaną na bazie chorizo, boczku i kiszonej kapusty, Podobno ta właśnie zupa przywraca siły witalne oraz chęć do korzystania z radości życia.

Program

14 sierpnia 2020 r. Degustacje: 11.00 Restauracja Zamkowa Uczta: Pasztet Józefiny 12.00 Kuchnia polowa „Na tyłach”: słoweńskie strukli 13.00 Ryby wędzone; ryby wędzone i grillowane 14.00 Tureckie Baklavy; baklava z orzechami włoskimi 15.00 Izerski Pszczelnik; syropy na bazie miodu oraz miody wieloodmianowe 16.00 Restauracja Zamkowa Uczta; ciastka ze skwarkami 17.00 Średniowieczne przysmaki 15 sierpnia 2020 r. Degustacje: 11.00 Restauracja Zamkowa Uczta; Wątróbki według Johanna 12.00 Kuchnia polowa „Na tyłach”: wybuchowa pajda 13.00 Ryby wędzone; ryby wędzone i grillowane 14.00 Tureckie Baklavy; baklava z orzechami włoskimi 15.00 Izerski Pszczelnik; syropy na bazie miodu oraz miody wieloodmianowe 16.00 Restauracja Zamkowa Uczta: Pasztet marchewkowy Uryliki 17.00 Średniowieczne przysmaki 16 sierpnia 2020 r. Degustacje: 11.00 Restauracja Zamkowa Uczta: Pasztet Józefiny 12.00 Kuchnia polowa „Na tyłach”: wybuchowa pajda 13.00 Ryby wędzone; ryby wędzone i grillowane 14.00 Tureckie Baklavy; baklava z orzechami włoskimi 15.00 Izerski Pszczelnik; syropy na bazie miodu oraz miody wieloodmianowe 16.00 Restauracja Zamkowa Uczta: racuchy Elzy 17.00 Średniowieczne przysmaki Przez cały dzień: degustacje zamkowego miodu von Klux – ulubionego trunku pitego w Czosze przed wiekami. Zamek Czocha Sucha 59-820 LeśnaZobacz więcej na kolejnym slajdzie --->

Zobacz również

Mariusz Malec, obrońca Pogoni: Trzeba przyjąć ten wynik właśnie z pokorą

Mariusz Malec, obrońca Pogoni: Trzeba przyjąć ten wynik właśnie z pokorą

Zmarła dziewczynka urodzona po śmierci matki. Przerażające dane ze Strefy Gazy

Zmarła dziewczynka urodzona po śmierci matki. Przerażające dane ze Strefy Gazy

Polecamy

Wrocław: Nadchodzące zmiany w komunikacji miejskiej podczas weekendowego remontu

Wrocław: Nadchodzące zmiany w komunikacji miejskiej podczas weekendowego remontu

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów