Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Dieta wegańska. Chcesz przejść na weganizm? Oto mity i fakty! [TOP 5]

Kinga Czernichowska
Weganizm to nie tylko odpowiednio skomponowany jadłospis, dla wielu osób to styl życia. Ludzie, którzy decydują się przejść na dietę rośliną wykluczają z jadłospisu nie tylko mięso i ryby, ale również mleko, sery i jaja. Bardzo istotne są dla nich także inne płaszczyzny wykorzystywania zwierząt, dlatego rezygnują na przykład z kupowania dodatków galanteryjnych wykonanych z naturalnej skóry.

Dieta wegańska nie jest droga, jest za to urozmaicona. Nie musimy kupować drogich produktów, żeby być fit i wege.
Weganizm to nie tylko odpowiednio skomponowany jadłospis, dla wielu osób to styl życia. Ludzie, którzy decydują się przejść na dietę rośliną wykluczają z jadłospisu nie tylko mięso i ryby, ale również mleko, sery i jaja. Bardzo istotne są dla nich także inne płaszczyzny wykorzystywania zwierząt, dlatego rezygnują na przykład z kupowania dodatków galanteryjnych wykonanych z naturalnej skóry. Dieta wegańska nie jest droga, jest za to urozmaicona. Nie musimy kupować drogich produktów, żeby być fit i wege. Karolina Misztal, Polska Press
Dieta wegańska, nazywana również roślinną, wyklucza z jadłospisu wszystkie produkty pochodzenia zwierzęcego, a więc nie tylko mięso, ale i jajka czy miód. Stąd też wielu ludzi twierdzi, że trudno jest wprowadzić ją w życie. Oto wszystkie mity i fakty na temat diety wegańskiej. W opisach pod zdjęciami znajdziecie szczegółowe informacje

We Wrocławiu pojawia się coraz więcej barów wegańskich. Od dawna prym wiedzie bar VEGA w Rynku, w którym organizowane są różne warsztaty, a przed świętami Bożego Narodzenia nawet wigilie wegańskie.

Na Krupniczej otworzył się The Root, w którym można zjeść nawet i wegańskie sushi. Na św. Antoniego znajdziemy Ahimsę, a na Nożowniczej Żyzną.

W rankingu Trip Advisora znaleźlibyśmy jeszcze co najmniej kilkanaście innych miejsc, ale zwykle są to bary i restauracje przyjazne wegetarianom, a nie ściśle wegańskie.

Tymczasem już niebawem w zamku Topacz zorganizowany zostanie konkurs kulinarnego Spotkanie SelfCookingCenter, którego motywem przewodnim będzie weganizm. Konkurs odbędzie się 28 października. Kierowany jest do młodych kucharzy, którzy nie ukończyli 27 lat w momencie składania zgłoszenia, pracujących w restauracjach na stanowisku kucharza lub Szefa Kuchni.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Te produkty powodują cukrzycę u Polaków

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto