Dieta dr Dąbrowskiej w praktyce – menu na 7 dni
Dzień 2.
Śniadanie: ▪ napój z kiszonej kapusty z natką pietruszki, ▪ sok z marchwi i jabłka ▪ gotowana brukselka z kalarepką i koperkiem, ▪ surówka z marchwi z jabłkiem, ▪ sałatka z białej kapusty z zieloną papryką, morelami i koperkiem z sosem winegret, ▪ jabłko pieczone, ▪ herbatka ziołowa. Obiad: ▪ zupa jarzynowa z ogórkiem kiszonym, ▪ gołąbki z nadzieniem jarzynowym z sosem pomidorowym, ▪ sałatka z kiszonej kapusty z jabłkiem i rozgotowanymi śliwkami suszonymi, ▪ sałatka z pomidorów ze szczypiorkiem, ▪ kompot z jabłek i moreli, ▪ kiwi. Kolacja: ▪ napój z jabłek z miętą, ▪ sałatka z gotowanych buraków z cebulą i jabłkiem na ciepło, ▪ surówka z białek kapusty z kiszonym ogórkiem, czerwoną papryką i koperkiem, ▪ sałatka z pomidorów z cebulą i szczypiorkiem, ▪ herbatka z melisy.