7 z 10
Poprzednie
Następne
10 pomysłów na WEGE dania z grilla. Jak przygotować grilla bez mięsa? Przepisy dla wegan i wegetarian [PRZEPISY]
Składniki:> 3 bakłażany > 1 łyżka soli > 1 łyżka słodkiej papryki (najlepiej wędzonej) > 2 łyżeczki pikantnej papryki > 1 łyżeczka czosnku granulowanego > 1 łyżeczka suszonego tymianku > 1 łyżeczka suszonego oregano > 1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu > 1 łyżeczka cukru trzcinowego > 10 łyżek olejuPrzepis: 1. Bakłażany umyć, przekroić na pół i lekko ponacinać nożem. 2. W misce wymieszać przyprawy z olejem i natrzeć bakłażany. 3. Zostawić na 20-30 minut. 4. Grillować na dobrze rozgrzanym grillu przekrojoną połową do dołu przez pierwsze pięć minut, następnie odwrócić i grillować ok. 10 minut. 5. Jeść póki gorące - bakłażan z grilla najlepiej smakuje na ciepło! źródło: www.olgasmile.com