Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kulinarne Festiwale opanowały Warszawę. To okazja do spróbowania popisowych dań najzdolniejszych Chefów

Katarzyna Glegoła
Katarzyna Glegoła
Materiały prasowe
W marcu do warszawskich restauracji zawitały najpopularniejsze Festiwale Restauracyjne, czyli Restaurant Week, Breakfast Week oraz Chef’s Menu. To idealna okazja do spróbowania popisowo podanych autorskich menu festiwalowych w atrakcyjnych cenach. W kulinarnych wydarzeniach festiwalowych organizowanych przez Restaurant Club wzięło udział już ponad 1 500 000 Gości. Jeśli chcesz spróbować flagowych dań wybitnych szefów kuchni, zarezerwuj stolik na Restaurant Week lub Breakfast Week do 24 kwietnia. Inicjatywa Chef’s Menu potrwa do odwołania!

Restaurant Week to największe i najpopularniejsze wydarzenie kulinarne w Polsce, podczas którego można w wyjątkowy sposób odkrywać najlepsze, autorskie lokale polskiej sceny restauracyjnej.

Hasłem przewodnim kulinarnych festiwalów organizowanych przez Restaurant Club jest #Szanujjedzenie i zero-waste. Wprowadzony system wcześniejszych rezerwacji nie tylko ułatwia organizację, ale także przyczynia do niemarnowania żywności. Festiwalowe projekty mają na celu zachęcić gości do próbowania nowych smaków oraz odwiedzenia wartych uwagi kulinarnych miejsc na mapie Polski.

Dlaczego warto wziąć udział w Restaurant Week?

  • Trzydaniowe doświadczenie restauracyjne ( popisowe menu składające się z przystawki, głównego dania i deseru)
  • Festiwalowe ceny zaczynające się od 69,99 zł
  • Konkursy z nagrodami
  • Festiwalowy koktajl w prezencie
  • Ósmy gość gratis
  • Idealny czas rezerwacji ( 90 minutowa kulinarna podróż)

Breakfast Week

Równolegle do Restaurant Week odbywa się także Breakfast Week, który oferuje śniadaniowe menu festiwalowe topowych restauracji. Projekt kulinarny promuje jedzenie śniadań na mieście. Cena śniadania, czyli najważniejszego posiłku w ciągu dnia, w ramach festiwalu wynosi 35 zł od Gościa, do każdego zamówienia kawa w prezencie. Czas rezerwacji obejmuje 75 minut.

Dlaczego warto wziąć udział w Chef's Menu (MENUFEST)?

  • Trzydaniowe doświadczenie restauracyjne ( popisowe menu składające się z przystawki, głównego dania i deseru)
  • Festiwalowe ceny zaczynające się od 79 zł
  • Festiwalowy koktajl w prezencie
  • 40 najlepszych restauracji
  • 80 popisowych menu
  • 4.7 średnia ocena #Chef'sMenu przez Gości

MENUFEST, to nie tylko święto kulinarnych eksploracji, ale również wyjątkowa okazja dla naszych Gości na podróż po smakach świata. To moment, kiedy umiejętności szefów kuchni przekładają się na prawdziwe dzieła sztuki, które urzekają zmysły i podbijają podniebienia. W festiwalowych menu spotykają się nie tylko owoce morza czy dania kuchni polskiej, włoskiej czy francuskiej, lecz również niezwykłe połączenia smaków, które pozostają w pamięci na długo. Zadowolenie naszych Gości jest dla nas największą nagrodą, ponieważ to właśnie ich odkrycia i doznania smakowe sprawiają, że nasza praca nabiera prawdziwego sensu – komentuje Marta Wysocka, Head of Relations & Logistics RestaurantClub.

Jak zapisać się na Festiwale?

  1. Wybierz daty i restauracje, w których chcesz spróbować nowych smaków,
  2. Określ liczbę gości, która wyruszy w kulinarną podróż,
  3. Dokonaj rezerwacji i rozpocznij odkrywanie topowych restauracji w festiwalowych cenach.

Więcej informacji na temat kulinarnych festiwalów znajdziecie na stronie RestaurantClub, przez którą można także dokonywać rezerwacji stolików.

od 7 lat
Wideo

Jak wyprać kurtkę puchową?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto