Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Zrazy wieprzowe z szyjkami rakowymi

[email protected]
Składniki: 500 g szynki wieprzowej bez kości, 50 g orzechów włoskich bez łupin, 50 g szyjek rakowych, 100 g szynki wędzonej, żółtka, 20 g mąki, tłuszcz, 100 ml śmietany, nać pietruszki, sól, pieprz, kurkuma, 50 g ...

Składniki:
500 g szynki wieprzowej bez kości, 50 g orzechów włoskich bez łupin, 50 g szyjek rakowych, 100 g szynki wędzonej, żółtka, 20 g mąki, tłuszcz, 100 ml śmietany, nać pietruszki, sól, pieprz, kurkuma, 50 g pory, 20 g pestek słonecznika.

Mięso pokroić w szerokie plastry, rozklepać, posypać przyprawami, pozostawić na 2 godziny. Orzechy sparzyć, obrać ze skórki, rozdrobnić i połączyć z szyjkami rakowymi, pokrojoną w paski szynką, żółtkiem i posiekaną pietruszką, doprawić. Farsz rozłożyć na przygotowanym mięsie, zrolować, oprószyć mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą, dusić do miękkości, pod koniec duszenia dodać śmietanę wymieszaną z mąką, doprawić. Porę pokroić w talarki, usmażyć na maśle, dodać pestki słonecznika - wcześniej zrumienione na patelni, razem chwilę dusić. Na talerzu rozłożyć usmażoną porę, położyć zraz i zalać sosem śmietanowym. Podawać z plastrem kopru bulwiastego.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto