Zobacz też inne przepisy na WROCŁAWSKI OBIADEK
Zupa pieczarkowa. Składniki:
pęczek włoszczyzny
15 dag brukselki
15 dag pieczarek,
2 duże ziemniaki
1 łyżka masła
mały kubek śmietany 12%,
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki lub szczypiorek
Zupa pieczarkowa. Przygotowanie:
Umyte, obrane i opłukane warzywa drobno pokroić w paseczki, zalać wrzącą, osoloną wodą i zagotować. Po około 15 minutach dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i brukselkę. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, lekko posolić i podsmażyć na maśle. Do gotowej zupy dodać pieczarki i podprawić ją śmietaną. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać drobno posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem.
Czytaj też: Wrocławski obiadek - zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?