18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wrocław: W Złotej kilka smaków w jednym daniu (ZDJĘCIA)

AJC
Wchodząc do lokalu, zauważamy duży wybór ciast  i deserów

Zajrzyj do Nowych miejsc we Wrocławiu
Wchodząc do lokalu, zauważamy duży wybór ciast i deserów Zajrzyj do Nowych miejsc we Wrocławiu fot. Polskapresse
Na Rynku, pod numerem 6, już od dwóch miesięcy działa restauracja Złota, w której szefem kuchni jest pochodzący z Małopolski Marcin Kłyś. Kusi on wrocławian mieszanką smaków kuchni włosko-francusko-polskiej.

Zajrzyj do Nowych miejsc we Wrocławiu

Lokal oraz kuchnia czynne są od godziny 8 do ostatniego klienta. To ważna wiadomość dla tych zgłodniałych wieczorową porą. Szef kuchni zaprasza zatem nie tylko na dania z głównej karty, ale i śniadania, które podawane są do godziny 12. Rano możemy zjeść zestawy śniadaniowe, jak np. polecany przez pana Marcina zestaw polski, czyli świeży twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, jajko gotowane na miękko, szynkę, miód, warzywa i koszyk pieczywa z masłem (19 zł) oraz zestawy: angielski, amerykański i francuski (wszystkie w cenie 19 zł). Śniadania to także: omlety (od 10 zł), jajecznice z trzech jaj (od 10 zł), a także ciepłe kanapki, jak m.in. potrójny tost z szynką, serem i warzywami (18 zł).

Zobacz też: Biżuteria, szkło, a może kawka? SOLO Art Cafe

W głównej karcie restauracji Złotej znajdziemy zupy, jak np. specjalność szefa - staropolski żurek z grzybami i wędzonką (16 zł), a na cieplejsze dni - chłodnik z młodych buraczków z cielęciną i jajkiem (15 zł). Na bieżąco są przygotowywane dania mięsne: pieczona polędwiczka wieprzowa z sosem z leśnych grzybów serwowana z ziemniakami i warzywami (41 zł), steki z grilla, ryby i owoce morza, risotta (26 zł), sałatki, makarony (od 21 zł) oraz pizze na cienkim cieście (od 24 zł).

Na życzenie klienta kuchnia przygotowuje dania jednogarnkowe podawane w specjalnym kociołku, dla dwóch lub czterech osób - owoce morza z pomidorami i świeżymi ziołami w białym lub pomidorowym sosie (120 zł). W ofercie są także zimne i ciepłe zakąski, a wśród nich naleśniki z kaczką na sposób orientalny (25 zł) oraz zachęcające do dłuższej biesiady zakąski do wina i wódeczki, jak deska wędlin i mięs z własnej wędzarni z piklami (49 zł).

Szef kuchni Marcin Kłyś poleca szczególnie krewetki, przygotowywane w tradycyjny sposób - na ostro z maślano-winnym sosem.

Zobacz też: Elita Wrocławia na otwarciu Złotej (ZDJĘCIA)

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto