Nad jakością dań czuwa pani Aneta Dusza, która z tym miejscem związana jest od 10 lat, a od dwóch jest szefem kuchni.
Lokal serwuje kuchnię polską z elementami śródziemnomorskiej. Za parę miesięcy restauracja będzie rozbudowywana i na część lokalu zostanie zaadaptowany parter. Tam pani Aneta będzie serwować tylko kuchnię śródziemnomorską, w tym pizzę i więcej dań z warzyw oraz owoców. Natomiast w piwnicy królować będą dania polskie.
Ci, którzy raz popróbowali tutejszej kuchni, często wracają i polecają restaurację znajomym. Jednym z magnesów jest sposób serwowania, większość dań podawana jest na żeliwnych patelniach.
Wśród dań dużą popularnością cieszy się tzw. patelnia wiejska, czyli filet drobiowy z grilla ze szpinakiem i pomidorami, zapieczony pod serem, z pieczonymi plastrami ziemniaków. To danie kosztuje 18 zł.
Innym polecanym przez szefa kuchni daniem jest stek z rostbefu wołowego z sosem z zielonego pieprzu z grillo-wanymi warzywami i z pieczonymi plastrami ziemniaków- 42 zł. Klienci często zamawiają patelnię pierogów, która przeznaczona jest dla dwóch osób. W jej skład wchodzi 9 sztuk wielkich pierogów po 3 ze szpinakiem, ruskie, z mięsem - podsmażane na maśle, serwowane z duszoną cebulką, boczkiem i wiejską śmietanką (35 zł).
Zamówione dania otrzymamy w 15-20 minut.
Kuchnia restauracji "Pod Złotym Psem" (Rynek 41) czynna jest w godzinach otwarcia restauracji, czyli od wtorku do soboty w godz. 12-24, a w poniedziałki i niedziele do godz. 23.
21 kwietnia II tura wyborów. Ciekawe pojedynki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?