Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Śląskie niebo

Tomasz Zawadzki
Śląskie niebo
Śląskie niebo UMWD
Przedstawiamy Państwu najlepsze produkty regionalne i tradycyjne Z Dolnego Śląska. Poznaj smak śląskiego nieba.

Śląskie niebo (Potrawa wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych)

Składniki:
- kasler (wędzony schab) - wędzony boczek surowy - susz owocowy – masło - mąka - cukier- skórka z cytryny - sól

Sposób przyrządzenia:
- Kasler, boczek, susz owocowy i skórkę z cytryny zalać wodą tak, by owoce były dobrze przykryte i dusić na wolnym ogniu 30-60 minut. Wszystkie składniki powinny zachować swój naturalny kształt.
- Ugotowane mięso i owoce wyjąć i odłożyć w ciepłe miejsce. Wywar ostudzić.
- Z masła i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić zimnym wywarem i sos doprawić solą jeśli to konieczne i ewentualnie sokiem z cytryny.
- Uduszone mięso pokroić w plastry, razem z owocami włożyć do sosu i ostrożnie podgrzać uważając, by potrawa się nie przypaliła.
- Podawać na półmisku obłożone pokrojonym w plastry knedlem drożdżowym.

Gdzie można zjeść?
Gospodarstwo Agroturystyczne „Skowronki”, Karina Fuglińska, Radochów – Skowronki 144, Lądek Zdrój

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto