Dziś proponuję kolejną pyszną, świeżą sałatkę meksykańską, seviche.
Produkty:
400g filetów z karmazyna lub grenadiera (świeżego), 200 ml soku z limonek (może być z cytryn), 2 pomidory twarde, 1 mała cebula, 2 ząbki czosnku1 strączek zielonego chili, 1 avocado, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki kolendry posiekanej lub pietruszki, pieprz, sól
Przygotowanie:
Świeże filety z ryby pokroić, zalać sokiem z limonek i na dwie godziny wstawić do lodówki. Pomidory (bez skórki), cebulę, czosnek, chili (bez pestek), avocado pokroić w drobną kostkę. Wymieszać wszystkie składniki wraz z filetami, dodając oliwę, sól i pieprz. Sałatkę rozłożyć na talerze posypać kolendrą. Powodzenia! Barriga llena, corazon, czyli pełny żołądek, szczęśliwe serce.
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?