Sir Grill (zwycięzca Festiwalu Smaku w Grucznie tego roku) z Koziej Łąki. Tradycja wytwarzania sera łomnickiego pochodzi z lat 40.XX wieku. Ser łomnicki ma wyjątkowecechy i właściwości, które wynikają ze stosowania tradycyjnych metod produkcji. Produkowany jest z surowego mleka koziego, często z dodatkiem naturalnych ziół i przypraw. Smak jest delikatny, nieco słony i lekko kwaśny. W trakcie dojrzewania osiąga smakostrzejszy, skórka staje się twarda i szorstka, a miąższ gładki, sprężysty i elastyczny o bogatym aromacie.
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?